Alles over het schoolreisje + wat geef je je kind mee wanneer hij/zij op schoolreis gaat? –

Kind & opvoeding

Kidsproof activiteiten & uitjes, Kind & opvoedingAlles over het schoolreisje + wat geef je je kind mee wanneer hij/zij op schoolreis gaat?

Eén keer per jaar organiseert de basisschool een schoolreisje. Je kent het vast van vroeger. Leuke uitstapjes die je samen met je klasgenootjes maakte. Meestal naar een pretpark of dierentuin en vaak in de maanden mei of juni. De basisschool van mijn dochter plant het schoolreisje altijd voor de maand september in, aan het begin het nieuwe schooljaar. Voor aankomend schooljaar is het nog een verrassing waar het schoolreisje naartoe gaat. Maar dat het een super leuke dag gaat worden, dat staat vast.

Hoeveel bedraagt de eigen bijdrage voor een schoolreisje?

Om je kind deel te laten nemen aan het schoolreisje, betaal je als ouder een bijdrage die varieert. De eigen bijdrage voor de schoolreisjes in 2015 bij mijn dochter op school liepen uiteen van € 12,- voor een uitje naar een archeologisch themapark in de stad tot € 26,- voor het schoolreisje van mijn dochter waarbij zij met de touringcar naar een attractiepark ging. Groep 8 gaat niet op schoolreisje, maar op kamp. Meerdere dagen zijn zij dan van huis. De bijdrage hiervoor bedroeg € 65,-. Ouders die moeite hebben de bijdrage voor het schoolreisje of schoolkamp in één keer op te hoesten, mogen bij ons op school het bedrag ook in maandelijkse termijnen betalen.

Hoe lang duurt een schoolreisje?

Een schoolreisje duurt meestal net zo lang als een schooldag, op het schoolkamp – wat een meerdaagse activiteit is – na natuurlijk. De kinderen verzamelen rond 8.30/9.00 uur op school en vertrekken nadat alle ouders ze hebben uitgezwaaid gezamenlijk naar de plaats van bestemming. Rond 14.00/15.00 uur is het schoolreisje afgelopen en gaan de groepen weer richting school. Mijn dochter ging vorig jaar voor het eerst met de touringcar op schoolreisje. Hoe leuk was het toen zij zich samen met haar klas bij terugkomst ging verstoppen in de bus, net als ik vroeger deed met mijn klasgenootjes. Sommige dingen veranderen gelukkig nooit. De kinderen worden altijd weer warm onthaald door hun papa’s, mama’s, opa’s of oma’s. Ik ben altijd opgelucht als mijn dochter weer heelhuids thuis is. Met name de vorige keer dat zij op schoolreisje ging, vond ik het toch wel moeilijk om haar los te laten, omdat zij voor het eerst met de touringcar weg ging naar een stad zo’n 30 minuten van huis.

Wat zijn favoriete bestemmingen voor een schoolreisje?

Mijn dochter is inmiddels drie keer op schoolreisje gegaan. De eerste keer, toen zij nog een kleuter was, ging zij naar een binnenspeeltuin bij ons in de stad, de tweede keer naar Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn en de vorige keer naar attractiepark Plaswijckpark in Rotterdam. Andere populaire bestemmingen in onze regio zijn: archeologisch themapark Archeon in Alphen aan den Rijn, binnenspeeltuin KidsZoo in Noordwijk, attractiepark Drievliet in Den Haag, attractiepark Duinrell in Wassenaar, Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, speeltuin Linnaeushof in Heemstede en ravotten in de polder.

Wat geef je je kind mee op schoolreisje?

De onderstaande spullen zijn benodigdheden die ik mijn dochter altijd meegeef wanneer ze op schoolreisje gaat of een sportdag heeft:

  • rugtas
  • sportschoenen
  • eten en drinken
  • zakdoekjes
  • een klein flesje zonnebrandcrème
  • regenjack
  • regenponcho
  • een vuiniszak waar ze droog op kan zitten wanneer het gras nat is

Toen mijn dochter voor de eerste keer op schoolreisje ging, had ik ook nog een schone onderbroek en broek in haar tas had gedaan voor het geval dat ze in haar broek zou plassen. Achteraf maar goed ook, want ze bleek inderdaad een ongelukje te hebben gehad.

Zit jouw kindje al op de basisschool en is hij/zij al een keer op schoolreisje geweest? Hoe vond jij dit en waar ging de reis naartoe? Ik lees het graag bij de reacties.

Volg mij via Bloglovin, Twitter of Facebook.