10 tips voor babyshower hapjes en drankjes

Zwanger & baby

De babyshower is overgewaaid vanuit Amerika en wordt in Nederland ook steeds hotter. Bij een babyshower wordt de aanstaande mama door familie en vriendinnen verrast met een heus verrassingsfeest. De mama to be wordt verrast  met spelletjes en verwend met allemaal cadeautjes en lekkere hapjes en drankjes. Over de hapjes en drankjes gaat het in dit artikel, want sta jij op het punt om een babyshower te organiseren voor een zwangere vriendin of een familielid dat in verwachting is? Lees en kijk dan vooral verder, want in dit artikel geef ik jou tips voor babyshower hapjes en drankjes

Ballerina’s

Hoe schattig zijn deze ballerina’s? Deze zijn zo gemaakt. Alles wat je hiervoor nodig hebt zijn een prikker, een roze muffinvormpje, een marshmallow en roze versiersels zoals van Dr. Oetker.

Oreo’s


Wie lust er nu geen Oreo’s? Prik een Oreo op een prikker, dip deze in glazuur en versier deze met strooisels van Dr. Oetker. Doe vervolgens nog een gekleurd strikje op het prikkertje.

Cupcakes met babyvoetjes


Bak cupcakes en besmeer deze met glazuur. Snijd vervolgens in marsepein voetjes uit en plak deze op het glazuur. Heel schattig toch?

Cupcakes met speentje


Wat super origineel: een cupcake met een speentje. Bestrijk een cupcake met glazuur, plak er hagelslag op voor de ogen en duw er een speentje in.

Gekleurde pretzels


Je kent vast pretzels, heerlijke zoutjes. Dip deze in glazuur en serveer deze op een etagère.

Babywiegjes

Hoe schattig zijn deze wiegjes gemaakt van eieren? Ook deze hapjes maak je heel eenvoudig zelf. Snijd een hardgekookt ei in de vorm van een wiegje, doe er een vulling naar keuze in, gebruik een plakje worst voor de baby en plak er hagelslag voor de ogen. Dit hapje kan voor een babyshower voor zowel een aanstaande moeder die zwanger is van een jongetje of van een meisje, of wanneer het geslacht van het ongeboren kindje nog niet bekend is (gemaakt).

Kinderwagen

Dit is een wel heel fruitige kinderwagen, lekker en super gezond! Hol een meloen uit en vul deze met fruit, zoals aardbeien en druiven. Leg de meloen op een schaal en leg er druiven en stukjes meloen op. Maak van sinaasappelschijven wielen voor het wiegje en maak deze vast met een cocktailprikker. Op de cocktailprikker schuif je vervolgens een klein stukje fruit.

Luiertjes

Vouw een luier van een servet en maak deze vast met een veiligheidsspeld. Vul het luiertje met bijvoorbeeld koekjes of nootjes.

Speelgoed

Snacks zoals chips kun je serveren in speelgoed. Zoals bijvoorbeeld speelgoedautootjes wanneer er een jongetje op komst is.

Babyflesjes

Dit vind ik zo’n origineel en vooral ook toepasselijk idee: drankjes serveren in een babyflesje. In de uitsparing voor de speen kun je een rietje doen. Op deze foto staat een roze drankje afgebeeld, maar je zou natuurlijk ook voor een andere kleur drankje en rietje kunnen kiezen.

Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan vooral even op Pinterest. Hier vind je ook foto’s van prachtige (en vast ook heerlijke) taarten.

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME