Juffendag cadeau idee | 27 juffencadeautjes/bedankjes om zelf te maken

Kind & opvoeding

Een paar dagen geleden gaf ik jou tips voor leuke juffencadeautjes om te kopen. Vandaag laat ik jou zien welke originele en persoonlijke juffendagcadeautjes je kunt knutselen: 27 juffencadeautjes om precies te zijn om aan de juf te geven op juffendag of als bedankje aan het eind van het schooljaar. Kijk je mee naar de tips voor zelfgemaakte juffencadeaus/juffenbedankjes?

1. Glazen pot of mason jar of met noten: juf, ik heb genoten


Koop een glazen pot of mason jar of gebruik desnoods een pot waar groenten of appelmoes in heeft gezeten (wel even goed afwassen) en vul deze met lekkere noten. Zo heeft de juf wat te knabbelen in de zomervakantie.

2. Kleine potjes gevuld met lekkers


Je kunt ook meerdere kleine potjes kopen en deze vullen met wat lekkers. Maak een mooi kaartje met een lief berichtje voor de juf en hang deze aan de potjes.

3. Zeeppompje: juf, bij u was ik in goede handen


Een heel simpel cadeautje, maar met een heel goede boodschap. Koop een zeeppompje en verwijder het etiket. Schrijf er met watervaste stift: juf, bij u was ik in goede handen op, of als je goed in handettering bent schrijf het dan in handletter stijl.

4. Plantengieter met roos: juf, bedankt dat je mij hebt helpen groeien dit schooljaar


Nog zo’n eenvoudig, maar leuk cadeau met een heel toepasselijke boodschap. Je hebt hier alleen een kleine plantengieter, een bloem, watervaste stift en een kaartje voor nodig. Schrijf op de plantengieter de tekst: juf, bedankt je mij hebt helpen groeien dit schooljaar (of de afgelopen jaren). Doe een laagje water in de plantengieter en zet er een mooie bloem in. Schrijf een klein kaartje voor de juf en hang deze aan de plantengieter.

5. Plantenpotjes met kaartje: juf, bedankt dat je mij hebt helpen groeien


Nog een “bedankt voor het laten groeien” cadeautje, maar dan één of meerdere plantenpotjes met een kaartje. Het plantenpotje is leuk voor thuis, maar ook voor op het bureau van de juf (na de zomervakantie).

6. Plantenpotje met persoonlijke boodschap voor de juf


Je kunt ook een plantenpotje beschilderen met krijtverf. Op de verf kun je dan met een krijtje een persoonlijke boodschap voor de juf opschrijven.

7. Bakje aarde met fotobloemen van alle kinderen uit de klas


Hoe leuk is dit zelfgemaakte juffencadeau? Verzamel van alle kinderen uit de klas een foto. Knip uit gekleurd papier bloemetjes en plak deze met plakband op satéprikkers. Plak vervolgens de foto’s van alle kinderen op de bloemen.

8. Schort met handafdrukken van alle kinderen uit de klas


Nog een cadeautje wat heel leuk is om te maken voor de juf. Koop een wit schort en  laat alle kinderen uit de klas met verf een handafdruk erop zetten.

9. Pot met Chokotoff: voor de tofste juf (of meester)


Koop een glazen pot of gebruik een conservenpot of plastic verpakking. Vul deze met Chokotoff (dat vindt de juf vast heerlijk). Gebruik een rond etiket of knip een cirkel uit papier en schrijf hierop: voor de tofste juf

10. Pot met beautyproducten: home spa voor de juf


Ook bij dit DIY juffencadeau kun je een glazen pot kopen of een lege conservenpot gebruiken. Vul deze met een paar kleine beautyproducten, zoals samples shampoo, douchegel en een vrolijk gekleurde nagellak. Welke juf houdt er nu niet van een home spa? Hang er een kaartje met een persoonlijke boodschap aan.

11. Pennenbakje van zoutdeeg en strijkkralen


Dit zelfgemaakt juffencadeau vind ik bijzonder leuk. Maak van zoutdeeg een pennenbakje en druk hier strijkkralen in verschillende kleuren in. Een heel leuk cadeautje voor op het bureau van de juf.

12. Ananas bedankje voor de juf


Een bijzonder smakelijk DIY juffencadeau is dit ananas bedankje. Koop een lekkere fles wijn en een paar dozen Ferrero Rocher chocolaatjes. Gebruik een stevige lijm waarmee je de chocolaatjes op de fles kunt plakken. Knip uit groen papier blaadjes voor bovenop de ananas en plak deze vast. Pak de ananas in met transparant plastic cadeaupapier en hang er een kaartje aan.

13. Theedoos met zelfgemaakte theeverpakkingen


Voor juffen die graag thee drinken, is dit een heel persoonlijk en origineel cadeau. Laat de kinderen op een klein stukje papier ter grootte van een theezakje een portret maken van zichzelf met hun naam eronder. Plak deze op het theezakje. Zo denkt de juf bij elk kopje thee dat ze drinkt aan de kinderen uit de klas!

14. Mok met hart van glitters voor de liefste juf


Als de juf dan toch een kopje thee drinkt (of koffie), kan ze dat uit een saaie mok doen, maar ook uit een prachtige mok zoals deze. Plak glitters op één deel van het oor van de mok en plak op de mok zelf ook glitters zodat je een hartje vormt. Plak verspreid op de mok nog meer glitters. Je zou de mok ook nog kunnen vullen met wat lekkers, zoals snoep of bonbons.

15. Tas met tekeningen en namen van alle kinderen uit de klas


De mooiste tas die een juf maar kan hebben, is natuurlijk deze tas. Koop een katoenen tas zonder prints en laat deze versieren door de kinderen uit de klas. Laat ze een mooie tekening maken en hun naam erop zetten. De juf zal vast en zeker hiermee pronken!

16. Fotolijst met foto’s van alle kinderen uit de klas + wat vinden ze van de juf?


Dit is wel een heel erg leuk cadeau voor de juf! Persoonlijk zou ik dan zelf als ouder zijnde ook wel een kopie van deze foto willen hebben 🙂 Zet alle kinderen van de klas op de foto en laat ze een krijtbordje vasthouden met daarop wat ze van de juf vinden.

17. Fotolijst met foto’s van alle kinderen uit de klas + beroepen


Bijna hetzelfde juffencadeau als nummer 16, maar dan schrijven de kinderen op wat ze later willen worden als ze groot worden.

18. Vaas van potloden: juf, bedankt dat je me liet bloeien


Koop een rechte vaas en beplak deze rondom met gekleurde potloden. Doe een bos mooie bloemen in de vaas en doe nog een mooie strik met kaartje om de vaas met potloden. De juf heeft vast nog nooit zo’n vrolijke vaas gehad!

19. Boekenleggers met foto’s van de kinderen uit de klas


Deze boekenleggers zijn wel heel erg grappig. Maak een foto van één of meerdere kinderen uit de klas of maak een groepsfoto, plastificeer deze eventueel, maak hier een touwtje aan vast en klaar is je boekenlegger voor de juf.

20. Fotolijst met tekeningen van de kinderen uit de klas


Koop een fotolijst en knip kleine hartjes uit papier. Laat de kinderen een mooie tekening maken op de hartjes. Plak de hartjes op een gekleurd vel papier en doe deze in de fotolijst. Een waar kunstwerk voor aan de muur!

21. Fotolijst met teksten van de kinderen uit de klas


Bijna hetzelfde cadeau als nummer 20. Wil je een iets strakker, minder kleurrijk exemplaar? Kies dan voor dit juffencadeau. Laat de kinderen geen tekeningen maar, maar laat ze met zwarte stift op witte hartjes een persoonlijke boodschap schrijven voor de juf.

22. Koekblik of theeblik met klassenfoto


Het leukste koekblik of theeblik is er natuurlijk één met een foto van de klas. Een fotoblik bestel je heel eenvoudig online bij
bedankjes.nl.

23. Spiegel: ik ken een lieve juf, wil je haar eens zien?


Een kleurrijk cadeau met een heel lieve boodschap voor de liefste juf. Koop een bord of gebruik een stuk heel stevig karton, een klein rond spiegeltje en versiersels. Deze spiegel is versierd met houten stokjes die versierd zijn door de kinderen. Je kunt natuurlijk ook andere versiersels gebruiken. Laat de kinderen er maar een mooi kunstwerk van maken! En laat ze natuurlijk ook hun naam erbij zetten. Schrijf met een mooie stift de volgende tekst onder de spiegel: Ik ken een lieve juf wilt u haar eens zien? Kijk maar in de spiegel, dan ziet u haar misschien!

24. Bord met tekeningen van de kinderen uit de klas


Koop een wit bord en porseleinstiften van bijvoorbeeld Edding. Laat de kinderen op de rand van het bord een portret maken van zichzelf en laat ze hun naam erbij zetten. Passen de kinderen niet op één bord? Versier dan meerdere borden, een ontbijtbord en een dinerbord of een bord en een mok. Laat het bord en eventueel de beker 15 minuten drogen. Doe het daarna 25 minuten in de oven op 160 graden Celsius. Meer informatie over porseleinstiften vind je
hier.

25. Bord met alle bengeltjes uit de klas


Nog een bordcadeau, maar dan met een tekening van alle bengeltjes uit de klas.

26. Pot met drop: ’t Zit d’rop. Bedankt voor alles!


Een heel eenvoudig, maar lekker juffencadeau is deze pot drop. Hang er een kaartje aan met de tekst “’t Zit d’rop. Bedankt voor alles!”. Je kunt je kind het kaartje ook nog laten versieren of je kunt hem/haar ook nog de pot laten versieren.

27. Hart: de beste juf geeft les vanuit haar hart


De juf zal dit vast en zeker een prachtige boodschap vinden! Knip een hart uit stevig karton en laat je kind dit versieren. Zet daarop de tekst of print de tekst uit: de beste juf geeft les vanuit haar hart. Maak bovenin een gaatje en hang hier een mooi lint aan.

Mijn dochter is op school ook heel druk bezig met het maken van cadeaus voor de juf. Ik heb al gespiekt wat het gaat worden, maar ik laat er in dit artikel nog niets over los. Voor je het weet, leest er een juf mee 🙂

Hebben jouw kinderen al juffencadeaus gemaakt? Of heb jij nog tips voor leuke juffencadeaus? Laat het me weten bij de reacties.