Tip voor de baby- of kinderkamer: de Deryan bedtent voor je baby/peuter/kind

Kind & opvoeding

Ik houd van het voorjaar en de zomer, alleen niet van die muggen die dan om de hoek komen kijken. Met name ’s nachts is het heel irritant wanneer de muggen om je heen zoemen en je steken. Ook mijn kinderen hadden tot voor kort last van muggen. Mijn zoontje werd er zelfs elke nacht door wakker. Heel vervelend zo’n slapeloze nacht, zowel voor hem als voor mij. Maar dat is nu gelukkig verleden tijd! Mijn kinderen hebben nu geen last meer van muggen ’s nachts. Vandaag deel ik daarom met jou een tip voor elke baby-of kinderkamer: de enige echte mugvrije bedtent/slaaptent voor je baby/dreumes/peuter/kind.

Ik kocht namelijk een bedtentje van Deryan. Ik was al eerder bekend met Deryan. Toen mijn kinderen nog baby en dreumes waren, had ik het babytentje (de baby travel cot) en daarna de peutertent (de peuter travel cot) voor wanneer we op visite gingen. Deze zijn ook voorzien van een muskietennet. Nu kocht ik de bedtent van Deryan. Deze heeft ook een muggennet en is toegankelijk en afsluitbaar door meerdere ritsen. Maar, het belangrijkste: wanneer je de tent telkens netjes dicht ritst, is deze volledig mugvrij. Ideaal voor nu met al die muggen in huis.

Voorheen hadden we altijd traditionele klamboes hangen, maar er was altijd wel een opening waardoor de muggen een weg vonden. Een klamboe kan natuurlijk per ongeluk een stukje opschuiven. Met dit slaaptentje  kan dit absoluut niet, omdat deze helemaal gesloten is. 

Het opzetten van het bedtentje is zo gebeurd. Nadat je de bedtent hebt gemonteerd, schuif je het matras van je babyledikant/peuterbed of tienerbed in het tentje en je kindje kan heerlijk genieten van een mugvrije slaap. De mugvrije Deryan bedtent is verkrijgbaar in de maten 150 x 70 (groot babyledikant of peuterledikant) en 200 x 90 (tienerbed).

Sinds mijn kinderen in het Deryan bedtentje slapen, zijn ze niet één keer meer wakker geworden ’s nachts. En ze hebben geen muggenbulten meer. De enige twee nadelen van het tentje zijn dat het in het tentje wat warmer is dan er buiten. Op zich niet heel erg, maar wel iets waar je rekening mee moet houden. Je kunt je kind dan beter wat dunner aankleden in bed. Het tweede nadeel is dat mijn dochter in een hoogslaper slaapt en hierdoor de ruimte tussen het bed en het plafond eigenlijk aan de krappe kant is voor het bedtentje. Ze kan er heerlijk in slapen, maar het bedje wordt aan de bovenkant een beetje ingedrukt. Het is eigenlijk meer dat het er wat minder mooi uitziet dan dat het ongemakkelijker zou zijn. 

Ik ben dus super enthousiast over deze klamboe bedtentjes. Zelf slaap ik ook heerlijk mugvrij, ook in een klamboetent, niet van Deryan overigens (zij hebben geen bedtenten voor een tweepersoonsbed 🙂 )

Hierbij een aantal foto’s van hoe de Deryan bedtent voor kinderen eruit ziet, in/op de bedden van mijn kinderen:

Deryan bedtentje in/op het bed van mijn zoon

Deryan bedtentje in/op het bed van mijn dochter