Voor het eerst de avondvierdaagse/wandelvierdaagse lopen met mijn kinderen

Kind & opvoeding

Dit jaar doe ik voor het eerst met mijn kinderen mee aan de avondvierdaagse. Een paar maanden geleden leek het me leuk om met mijn kinderen de wandelvierdaagse te lopen. Heel toevallig bleek toen dat de inschrijving voor de avondvierdaagse een paar dagen eerder van start was gegaan. Ik was dus mooi op tijd om ons in te schrijven.

Pas sinds een paar jaar wordt de avondvierdaagse in mijn woonplaats gelopen, maar niet eerder wilde ik mee wandelen. Ik vond mijn zoontje namelijk nog te jong om 5 kilometer te lopen. Als hij het zat is, is halverwege omkeren niet echt fijn. Mijn zoontje wordt over anderhalve maand 6, dus ik wil nu een poging wagen om 4 avonden 5 kilometer met mijn dochter en hem te wandelen. Vanavond is de eerste avond van de wandelvierdaagse. 

Gelukkig blijft het 4 dagen droog weer. Wanneer het met bakken uit de hemel komt, sla ik liever een avond over. Een klein regenbuitje kan ik wel aan, maar om 5 kilometer in de regen te banjeren met mijn kinderen zie ik niet zitten. Gelukkig lijken de weergoden ons goed gezind.

Mijn rugtas staat al klaar. Er moet natuurlijk het nodige mee. De inhoud van mijn tas voor de avondvierdaagse bestaat onder meer uit:

  • pleisters, in meerdere soorten en maten
  • zonnebrandcrème
  • zonnebrillen
  • regenponcho’s
  • flesjes water
  • 2 pakjes Wicky
  • liga’s
  • appels in stukjes gesneden
  • startbewijs voor de avondvierdaagse

Ik ben erg benieuwd of mijn zoontje de 5 kilometer gaat volhouden. Ik verwacht dat we er 1,5 tot 2 uur over zullen doen om deze afstand af te leggen. Met kinderen wandel je toch in een rustiger tempo. De avondvierdaagse begint om 18.30 uur, dus dat betekent dat we op tijd moeten avondeten. Ik wil dan zeker om 17 uur stipt aan tafel gaan. Op 2 dagen hebben mijn kinderen ook nog zwemles en tekenles, dus het worden drukke dagen en avonden. Maar ik heb er zin in en kijk uit naar vanavond!

Loop jij ook de avondvierdaagse met je kind(eren)? Heb jij al eerder meegedaan aan de avondvierdaagse en hoe was het? Viel de afstand mee voor je kind(eren)? Praat erover mee bij de reacties.