Ontwerp zelf gratis professionele blogfoto’s en marketingmaterialen

Mama onderneemt

Canva.

Ik zeg altijd maar: beelden zeggen meer dan 1.000 woorden. Dus ik begin mijn blogpost altijd met een foto die een tipje van de sluier oplicht over de inhoud van de tekst. Maar soms zegt een standaard foto niet genoeg, dus ik plak altijd een tekst op mijn foto. En ook mijn logo. Bovendien vind ik een foto met een tekst een stuk gezelliger dan een “kale” foto. Op Canva kun je dit allemaal zelf doen. Er staan eigentijdse templates en items op die je goed kunt gebruiken voor je blogfoto. Het enige wat je nodig hebt om je volledig gratis aan te melden is jouw e-mailadres.  Canva doet haar omschrijving Amazingly Simple Graphic Design Software echt eer aan, want het ontwerpprogramma is super gebruikersvriendelijk.

Marketingmaterialen voor ondernemers

Voor mijn blog was ik op de site van Canva gestuit. Dit programma leek mij behalve ideaal voor mijn blogfoto’s ook geschikt om te gebruiken voor de marketingmaterialen van ons bedrijf. Dit is ook zo gebleken. Met Canva kun je de mooiste folders ontwerpen. De meeste ontwerpen zijn gratis en er zitten ook ontwerpen tussen waar je één dollar voor moet betalen. Maar met de gratis ontwerpen is er al zo veel keuze, dat ik tot nog toe alleen hiervan gebruik heb gemaakt.

Keuze is reuze

Bij Canva heb je een zeer ruime keuze in templates voor social media (Twitter, Facebook en Instagram posts), presentaties, posters, magazines en nog veel meer. Je kunt kiezen uit verschillende layouts, maar je kunt ook zelf een layout maken door bijvoorbeeld het uploaden van je eigen foto’s. Er zijn ook veel elementen die je kunt toevoegen, zoals fotogrids, frames, vormen, lijnen, illustraties, iconen, stockfoto’s van Canva en charts. Bij backgrounds kun je kiezen voor verschillende patronen, maar ook uit achtergrondfoto’s. Bij lettertypes heb je een uitgebreid assortiment waar je uit kunt kiezen inclusief buttons, cirkels of artistieke tekstvlakken. Kortom: Canva biedt oneindig veel mogelijkheden waarmee je alle kanten op kunt met jouw ontwerp!