Pastasaus zonder pakje of zakje #3 – rode pesto

Mama & lifestyle

Vandaag deel ik met jou een lekker recept voor zelfgemaakte rode pesto. Heerlijk voor bij de pasta, maar ook voor op een stokbroodje. Zoals ik al zei: zelfgemaakt, dus een rode pesto zonder pakje of zakje.

Ingrediënten voor de rode pesto

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 60 gram zongedroogde tomaat op olie
  • 2 teentje knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • maximaal 0,5 eetlepel chilivlokken (molen)
  • maximaal 1 à 2 eetlepels balsamicoazijn, naar smaak toevoegen
  • peper, naar smaak toevoegen

Groenten voor bij de pasta

  • 4 à 5 tomaten
  • 2 uien
  • aantal blaadjes basilicum, naar smaak toevoegen

Hoe maak je de rode pesto

  1. Rooster de pijnboompitten
  2. Snijd de zongedroogde tomaten en knoflook in stukjes. De zongedroogde tomaten kun je eventueel ook in reepjes kopen
  3. Doe de zongedroogde tomaat, knoflook, pijnboompitten, chilivlokken en olijfolie in de blender of pureer deze met de staafmixer tot een glad mengsel
  4. Breng op smaak met balsamicoazijn en peper. Als je niet van balsamicoazijn houdt, kun je dit eventueel ook weglaten

Hoe bereid je de groenten

  1. Snijd de uien en de tomaten in stukjes
  2. Verhit olijfolie in een wok en bak de uien glazig
  3. Haal de ui uit de wok en houd apart
  4. Bak de tomaten een paar minuten
  5. Ondertussen kook je pasta

Hoe maak je de pasta met rode pesto

  1. Meng de zelfgemaakte rode pesto door de pasta en roer goed door
  2. Serveer de pasta met rode pesto met de groenten en voeg naar smaak een aantal blaadjes basilicum toe
  3. Voeg eventueel wat Grana Padano kaassnippers toe
  4. Wil je een pasta met vlees? Eventueel kun je wat ham of gebakken bacon- of spekreepjes toevoegen

Eet smakelijk!

Ben je ook benieuwd naar de twee andere pastasauzen zonder pakje of zakje die ik eerder op dit blog deelde? Hier vind je het recept voor de eerste pastasaus zonder pakje of zakje en hier vind je het tweede recept voor de verse tomatensaus.

Foto: www.mamaonderneemt.nl