Seks: wanneer, waar en hoe vaak als je kinderen hebt?

Mama & lifestyle

Seks: levensbehoefte nummer één. In het begin van je relatie trek je alles uit de kast om de liefde te bedrijven. Je hebt en je neemt er alle tijd voor en je hebt alleen maar oog voor elkaar. Seks was ooit spannend, maar nu je kinderen hebt…?

Seks na de bevalling, OMG!

Na je bevalling moet die ontplofte egel daar beneden toch echt even de tijd krijgen om te herstellen. Je vreest het ergste en je denkt dat het nooit meer goed komt down under. Gelukkig kan ik je verzekeren dat het tegendeel waar is. Kijk maar om je heen, hoe hebben ontelbare vrouwen dan een tweede kindje kunnen maken, zelfs nadat de boel behoorlijk gehavend is geweest door het uitpersen van de eerste nazaat? Alles komt goed, ooit. En misschien zelfs wel sneller dan je denkt, want vaak genoeg is het eerste kindje nog maar net geworpen of de volgende zwangerschap wordt alweer aangekondigd.

Seks, wanneer dan?

Wanneer moet je dan seksen zodra je een kind hebt of misschien zelfs wel meerdere mini-me’s hebt rond dartelen? Ik mag toch aannemen dat ook jouw dreumes/peuter/kleuter ooit toch wel een keertje slaapt? Een perfect moment voor wat innig contact met je man of vriend! En ook overdag kun je vast wel 10 minuutjes inplannen voor wat broodnodig fysiek contact. Je bent ongetwijfeld in het bezit van een televisie en je kindje heeft ook wel wat speelgoed? Niet echt romantisch, maar probeer – wanneer je kindje nog jong is – hem/haar tussen de “bedrijven” door in de gaten te houden. Maar voor ons vrouwen is dat peanuts toch? Een beetje multitasken en de aandacht verdelen? Stel in ieder geval je verwachtingen van een urenlange vrijpartij in een bed vol rozenblaadjes en omringd door 100 waxinelichtjes bij, dat is voorlopig echt verleden tijd. Tenzij je kinderen uit logeren zijn….

Waar de liefde bedrijven?

Tja en waar zullen we het doen dan? Je hoeft echt niet altijd in het geëikte bed te vrijen. Breid je territorium eens uit. Samen douchen bijvoorbeeld is niet alleen erg fijn en gezellig, maar onder het mom van “papa en mama gaan even samen douchen” ook nog eens een perfecte dekmantel. Ik las onlangs een verhaal van een vrouw die tijdens de seks met haar tenen de slaapkamerdeur dicht drukte om te voorkomen dat de kinderen de slaapkamer in zouden stormen. Dan is de douche misschien toch een betere locatie voor wat intiem contact!

Hoe vaak?

De vraag “hoe vaak seksen we dan” kan natuurlijk niet uitblijven en heb ik lekker bewaard tot het laatst (lest best). Het gemiddelde schijnt één keer per week te zijn. Dat moet best in te plannen zijn in ons drukke leventje toch? Eigenlijk moet het je helemaal niet boeien wat het gemiddelde is, hoe vaak een ander het doet, het gaat om jou en om jullie samen. Waar jullie je beiden prettig bij voelen. Het gras lijkt bij een ander altijd groener, maar bij andere stellen met kinderen vaart ook heus niet altijd de romantiek hoogtij tijdens een vrijpartij. En ook andere papa’s en mama’s zijn vaak te afgemat na een dag gewerkt te hebben of voor hun kroost gezorgd te hebben om nog eens een flink robbertje te gaan stoeien en nemen dan maar genoegen met een lagere frequentie.

Ik ga je heus niet vragen naar jouw seksleven, maar ik vind het altijd leuk om reacties te ontvangen (stille hint, ahum…)!

Ik wil benadrukken dat ik met dit artikel niemand wil kwetsen. Niet iedereen is in staat om gemeenschap te hebben. Bij sommige mannen of vrouwen wordt dit bemoeilijkt of geheel belemmerd door lichamelijke of geestelijke problemen evenals dat sommige stellen een lange medische weg moeten bewandelen om ooit zwanger te kunnen raken en dat voor sommigen deze wens nooit vervuld zal worden. Dit artikel is er één met een knipoog en is zeker niet informatief of wetenschappelijk bedoeld.

Foto: Pixabay